Ringhotel Friederikenh

När det gamla Lübeck förstördes av de slaviska rugierna på 1100-talet anlade greve Adolf II av Holstein-Schauenburg den nya staden längre upp efter floden Trave. Ett bra läge för handel som gav dem stor framgång och gjorde deras röst många gånger avgörande i angelägenheter med de nordiska rikena. Lübeck, som även kan stavas Lybeck, har ett invånarantal på cirka 210 000.

Besök Lübeck julmarknad

Doften av glühwein sprider sig över staden från november och fram till jul. Här finns en av Tysklands mest kända julmarknader med en historia som sträcker sig över 350 år tillbaka i tiden. Numera sträcker den sig betydligt längre än då, ända in på gågatan Breite Strasse. Där ligger också det välkända Café Niederegger där man kan köpa den marsipan som Lübeck gjort sig mest känt för.

För den som är konstintresserad rekommenderas ett besök i den medeltida Heiligen-Geist-hospitalet där det pågår en julmarknad för konsthantverk. Naturligtvis finns det även aktiviteter för barnen i form av Sagoskog där de kan träffa på flera kända sagofigurer.

Boka hotell i tid

Staden är ett populärt besöksmål så det rekommenderas att boka hotell i god tid innan besöket. För den som tagit bilen via Öresundsbron eller någon av färjorna från Danmark till Puttgarden kan det mysiga hotellet Ringhotel Friederikenh vara ett trevlig alternativ.

Det här är en lantlig pärla som ligger cirka 5 km från Lübeck. Hotellet har 30 stora rum fördelade på två våningar och erbjuder gratis parkering. Läget är lugnt och tyst, omgivet av en intressant trädgård. Restaurangen är känd för sin utmärkta mat, både till frukost och middag.

Hitta hit

Hotellet ligger längs med floden, en bit ut på landet men lätt att nå när man tagit av från motorvägen.  Tänk på att det enligt tysk lag inte är tillåtet att ha dubbdäck på bilen. Klassiska vinterdäck går däremot går bra.

Other Post You May Like