Hotell Skansen i Båstad

Båstad är en mysigt liten plats i norra Skåne med traditioner som en kurort för människor som känt ett behov av att komma bort från stressen i storstaden. Idag finns det fortfarande goda chanser att koppla av i Båstad men för många har Båstad blivit synonymt med fest under ett par hektiska veckor under sommaren.

Tennisveckan i Båstad

Under sommaren spelas det tennis i världklass i Båstad med Swedish Open som höjdpunkt. Veckan då Swedish Open spelas kallas ofta för tennisveckan och innefaller normalt vecka 28 eller vecka 29. Under denna vecka strömmar människor till Båstad och det lilla samhället som har 5 000 invånare möts av nästan 100 000 turister per dag.

Alla dessa människor är inte nödvändigtvis intresserade av tennis utan snarare av att festa och umgås med likasinnade. Med så många människor på besök blir det självfallet ett väldigt högt tryck på hotellen i Båstad och det kanske populäraste hotellet är Hotell Skansen.

Hotell Skansen

Belägget vid hamnen är Hotell Skansen med sina nästan 200 rum ett av de största hotellen i Båstad. Läget i kombination med den populära restaurangen gör att Hotell Skansen är mångas förstaval när det gäller hotell i Båstad under tennisveckan och det blir snabbt uppbokat.

Det är dock inte enbart under sommaren som Hotell Skansen lockar besökare till Båstad. Hotellet har ett mycket populärt spa och människor fortsätter att komma till Båstad för chansen att koppla av. Till hotellet finns också tennisbana och spelar du golf finns några av Sveriges bästa golfbanor i närområdet.

Övriga hotell och pensionat

Hotell Skansen är ett få större hotell i Båstad men det finns gott om mindre pensionat med rika traditioner. Besöker du Båstad under sommarmånaderna är det viktigt att du försöker boka ditt hotell så tidigt som möjligt. Under övriga delar av året är det betydligt “mindre tryck” men de mer populära pensionaten är mer eller mindre fullbokade året om.

Lyckat till!

Other Post You May Like